Причини и совети како да се излечи Дент во глава – Дент во черепот

483

Причини и совети како да се излечи Дент во глава

Dent in head is quite annoying and it isn’t normal for anyone. Големината на черепот Дент варира од големината на врвот на прстот на една голема Дент. сега, што е ретка форма на болест поврзана со длабока остеолиза. Да се ​​биде поедноставно, оваа болест е ретка, но ако тоа се случи, тогаш вашите коски ќе се претвори во васкуларните ткива со што киборг черепот растроено. Како коскената се претвора во васкуларни ткива, просторот започнува добивање помек и на тој начин ја менува својата форма.

Причини и лекови за Дент во Skull:

Имајќи Дент во черепот дефинитивно не е нормално. Сепак, имајте на ум дека ова е ретка. Тоа често се означува како "исчезнуваат коскена болест" или "Исчезнување на коскена болест". Како коска исчезнува, тоа е постепено се заменува со лимфните садови. Значи област, каде што коскената користи за да се почне да се стане мека и деформирани.

Болест Gorham е:

болест Gorham е (ДДЦК) не влијае само на главата. Тоа candisturb карлицата,клучната коска,'рбетот, ribs and also can cause Дент во челото. Понекогаш вилицата, исто така може да бидат засегнати. Тежината на оваа болест ќе се разликуваат од личност до личност. и за жал,, точната причина е непозната. На достоен работа е дека ова е релативно ретка болест, па шансите се мали дека тоа е она што предизвикува вовлекување.

Начини да се излечи:

 • Радиотерапија.
 • Анти-osteoplastic лекови.
 • хируршки Реконструкции.
 • Алфа 2-b Интерферон.

Значи овие се четирите третмани кои може да се одлучат за, со цел да се третираат вашите Дент во черепот. Хируршка реконструкција не е дека многу погодна како може да има некои комплексноста подоцна.

 

Витамин А Токсичност:

Официјалниот рок за витамин А токсичност е "хипервитаминоза А". Тоа може да предизвика оток во коските, што доведува до болка. Исто така, може да предизвика коските на черепот за да го ублажи, истакнати на Дент. Како што покажува своето име, витамин А токсичност одигрува кога ќе се внесат премногу витамин А. Еве на табелата како референца за колку витамин А детето треба да се добива на дневна основа:

 • 0-6 месеци: 400 mcg
 • 7-12 месеци: 500 mcg
 • 1-3 Години: 300 mcg
 • 4-8 Години: 400 mcg
 • 9-13 Години: 600 mcg
 • 14+ Години: 700-900 mcg

Ако вашето дете не е постигнување на прецизна количина на витамин А, тогаш ова може да предизвика коските да стане омекна, истакнати на Дент. Покрај тоа што предизвикува вовлекување главата, Исто така постојат и други симптоми на токсичност како витамин А:

 • поспаност
 • Стомачна болка
 • повраќање
 • гадење
 • Зголемен притисокот врз мозокот

Дент во главата

Совети за да се излечи:

 • Престанат со земање суплементи на витамин А.
 • тест на крвта за да се провери количината на витамин А.
 • Дијагностицирање на клиниката на докторот.

Витамин А токсичност може да доведе до сериозна причина како што најчесто влијае на црниот дроб или бубрезите. Тежината на штета ќе биде прв пат е виден пред дијагностицирање или започнување на третманот.

Вовлекување во врвот на главата:

Раководител засеци се вообичаени кај голем број луѓе. Тоа е, исто така, наследна болест, за некои луѓе, како што наведе своите родители имале премногу. Исто така, може да се случи поради тензиите, носи очила, итн. Тоа ќе го направи да се чувствувате како главата излегува од вашето тело, но тоа не е толку опасно се уште треба да се земе совет од доктор.

Причини за вовлекување во главата:

Траума:

Дент во главата може да биде предизвикана од траума. на пример, ако сте погодени од објект што може да предизвика коските на черепот е да се бори, што резултира во една внатрешна Дент. Во медицинската комунални, ова е споменато како "Депресивните фрактура на черепот". Најголема луѓето ќе се знае дали тие имаат било каков проблем во главата, па ако не сте, тогаш може да декрет ова како можност.

менингитис:

Главната можна причина за Вовлекување во врвот на главата е менингитис. Ова е кога црево кое линии на вашиот мозок се воспалува. што значи дека обично се поврзани со други симптоми како болка, така што, најверојатно, ќе се знае дали сте тоа врз основа на други причини.

инфекции:

Во некои околности,, инфекција може да доведе до уништување на коските на черепот. Ако имате зараза, ќе треба да се добие на антибиотици за да се спречи понатамошниот раст на симптомите. Само лекарот ќе биде во можност да ви кажам за сигурно дали имате инфекција која предизвикува вашата Дент во киборг черепот или за среќа, тоа е нешто друго.

заклучок:

Некои од работите што може да предизвика Дент во челото или во черепот вклучуваат витамин А токсичност, болест Gorham е, траума, и продолжен притисок. Во одредени случаи, едно лице може да ја имаат оваа индикација за години пред воопшто да го фаќајќи. Ако тоа не ви предизвикуваат болка, и не имате било какви други симптоми, тогаш тоа е веројатно ништо сериозно. Консултирајте се со вашиот лекар ако сте загрижени.