Се што треба да знаете за холистичка здравствена заштита – дефиниција, Аспекти и значење

111

дефиниција, Аспекти и Важноста на комплетна здравствена заштита

Холистички Дефиниција за здравствена заштита:

Системот на инклузивно или целиот грижата за пациентот кој се одразува на физички, емоционална, социјална, економски, и мистична потреби на лицето, и ефектот на болеста врз способноста да се задоволат потребите на грижа за себе. Холистички нега е модерна медицинска пракса која изразува оваа филозофија на заштита, исто така, се нарекува како сеопфатна грижа.

Холистички здравствени Дефиниција:

Holistic health and wellness е всушност пристап кон животот. Наместо да се фокусира на болест или одредени делови од телото, оваа древна пристап кон здравјето смета на целото лице и како тој или таа се поврзува со неговото или нејзиното опкружување. Таа нагласува поврзување на умот, тело, и духот. Целта е да се постигне максимална благосостојба, каде што сè е работат на најдобар можен. Со холистички здравствени луѓето да ја прифатат одговорноста за свој ниво на благосостојба, и секојдневни избори се користи за да се преземе одговорност за сопственото здравје;.

Холистички примери здравје:

Here are some of the examples of holistic health treatment.

Акупунктурата:

Шансите се сте виделе ко-работник или пријател, кој страдаше од такви страшни главоболки, кои тие нема да се акупунктура и сега заколнам од неа. Процесот на користење на игли за стимулирање на клучните области на телото да се ослободи енергија се нарекува како акупунктура. Третманот е исто така повеќе обично се мисли да им помогне на удобност бавни болка, особено кај пациенти со карцином, кога се користи во комбинација со други третмани.

Акупресурна:

Во овој третман, умешен тестови притисок од неговиот / прстите на сигурни точки на телото слично на тоа во акупунктура. Покрај на други третмани, акупресурата е повеќе оперативна во лекување на оние со лесна трауматски повреди на мозокот.

балнеотерапијата:

Ова помалку познати пракса вклучува впива во топла и ладна бањи се лекува болести. Тоа често се подразбира солена вода од места како Мртвото Море или од сулфур извори. Идејата е дека на апсорпција на вода или неговите компоненти како сулфурен бори со болест во телото. Повеќето студии се непријатни за неговата ефикасност, една студија покажува дека тоа може да им помогне на оние кои страдаат од вкочанетост.

chiropractic:

Chiropractic is a type of holistic health treatment that focuses on the relationship between the body’s structure, главно на 'рбетот и неговото функционирање. Лекарите можат да користат разновидност на третман techniques.They главно вршат измени на 'рбетниот столб или други делови на телото со цел за усогласување на проблеми,подобрување на функцијата, ублажување на болки и поддршка на природна способност на телото да се исцели.

Naturopathy:

Транспорт медицина е комбинација на традиционалните практики и пристапи здравствена заштита кои “лекува” со природата. И оваа вежба изгледа да се промени начинот на живот и исхрана, користење на акупунктура и вежбање, и преземање на билки и додатоци во исхраната за да се задржи вашето тело здрав. Луѓето посета Транспорт експерти за бројни tenacities поврзани со здравјето, вклучувајќи ги и примарната здравствена заштита, целокупната благосостојба, и третман на нарушувања.

Рефлексологијата:

Рефлексологијата исто така се нарекува како зона терапија. Тоа е алтернативна медицина поврзување на покана на притисок на нозете и рацете со специфични прст, палецот, и техники страна без користење на масло или лосион. Тоа е центриран на рефлекс области и псевдо научен систем на зони кои наводно го имитираат слика на телото на рацете и нозете, со премисата дека таква работа ефекти физичка промена на телото. Не постои несомнен показател дека Рефлексологијата е оперативец за било медицински нарушувања.

5 aspects of holistic health:

  1. Одржување на добро здравје:

Холистички здравствени оди подалеку од справување со физичка болка и тоа го прави за личноста како целина. Кога нашето тело се чувствува добро, нашиот ум сетила good.When нашиот ум и тело се чувствува најдобро, нашата душа е среќен. Холистички здравствени се базира врз идејата дека целото наше битие работи заедно за да се придржуваат целокупното здравје.

  1. Холистички здравствени прифаќа дух на умот и телото:

Холистички начин на живот е повеќе од преземање на вниманието на вашиот физичкото тело. Се исплата на заштита на благосостојбата на целата себе. Поединецот е целата составена од симбиотски делови, кои се ментално, физички, духовна и емоционална дел. Ова значи дека кога еден дел од нас не работи во своите најдобри, остатокот од нас се погодени од тоа.

Комплетна здравствена заштита

  1. Како да комуницирате со околината со холистички здравствени адреси?

Холистички верување е дека секој поединец има контрола над нивната благосостојба. Сите ние имаме роден во способноста да се лекува. Во лушпа, тоа е нашата секојдневна селекција која команди на нашето ниво на здравје. на пример, ако сте нервозни поради непосредна интервју, ова може да го патентира во физички реакции како главоболка или biliousness. Кога ќе се избере да се јаде прецизни и ќе остане енергичен, ова обновува целата нашето здравје. Кога ќе изберете да се направи спротивното, трпиме спротивни ефекти.

4.Тоа вклучува духовниот елемент на индивидуален:

A big part of holistic health is to understand that all parts of the human body work together to maintain overall wellness. Холистички здравствени практики се разликуваат дека за некои субјекти, кои се занимаваат со болка или болест може да се однесуваат на мистично вознемиреност што може да резултира во физичка или емотивна индикации. Како алтернатива само за лекување на физичка болест ние се соочуваат, holistic health takes it a step supplementary and addresses the expressive side of the equation.

  1. Алтернативна медицина не е секогаш exclusivelyused:

Алтернативна медицина е вид на третман, кои се сметаат за необични страна на медицинската професија. Тоа е комунални прифаќање дека холистички третмани само прифатен за користење на алтернативна медицина,но многу холистички здравствени експерти, секако, ги користат западните лекови, како и. Главната промена е дека холистички лекар ќе се третираат причината на болеста, не само физички индикации. А холистички третман стратегија е начин на живот, вклучувајќи промени во прилог на медицински третман кој може да помогне.

Importance of holistic health:

На сеопфатен процес на исцелување е повеќе повеќеслојна од современата медицинска индустрија, со низа на ум-тело-дух врски, влијае на способноста на пациентот да се лекува штета и болести. Холистички исцелување се однесува на често заборавени ментални и духовни аспекти на здравствената заштита, со што се промовирањето на долгорочна благосостојба, како и краткорочни олеснување. Холистичка медицина е еден вид на лекување што се обраќа на целиот индивидуални, вклучувајќи ги и нивните физичко тело, умот, емоции, и духот, за да се постигне оптимално здравје и здравјето. Според филозофиите на холистичка медицина, секој може да се постигне оптимално здравје со постигнување на соодветна рамнотежа во животот, which is the main goal of all holistic health treatments.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here