Shkaqet dhe Këshilla për të kurë gjurmë në Head – dent në kafkë

527

Shkaqet dhe Këshilla për të kurë gjurmë në Head

Dent in head is quite annoying and it isn’t normal for anyone. Madhësia e kafkës gjurmë ndryshon nga një madhësi prej majë të një gisht në një gjurmë të madhe. tani, është një formë e rrallë e sëmundjeve të shoqëruara me osteolysis thellë. Duke qenë të thjeshtë, Kjo sëmundje është e rrallë, por nëse kjo ndodh, atëherë kockat tuaja do të kthehet në indet e enëve të gjakut kështu duke e bërë Skull cyborg çrregulluar. Si kockave kthehet në indet vaskulare, hapësirë ​​fillon të bëhet e butë dhe në këtë mënyrë ndryshimet formë.

Shkaqet dhe kurat për gjurmë në Skull:

Duke pasur një gjurmë në kafkë definitivisht nuk është normale. megjithatë, mbani në mend se kjo është e rrallë. Ajo është pėrcaktuara shpesh si "zhduken Bone sëmundje" ose "konvergjence e vijave paralele Bone sëmundje". Si kockave zhduket, ajo është zëvendësuar gradualisht me enët limfatike. Pra zonës, ku kockave përdoret për të fillon të bëhet e butë dhe të deformuar.

Sëmundjeve Gorham-së:

Sëmundja Gorham-së (GSD) nuk ndikon vetëm kokën. Ajo candisturb legen,klavikul,shpinë, ribs and also can cause Gjurmë në ballin. Ndonjëherë nofulla gjithashtu mund të ndikohet. Ashpërsia e kësaj sëmundjeje do të ndryshojnë nga personi në person. dhe për fat të keq, Shkaku është i panjohur. Gjë denjë është se kjo është një sëmundje relativisht e rrallë, kështu që shanset janë të vogla se kjo është ajo që është duke shkaktuar gjurmë.

Mënyrat për të kuruar:

 • rrezatimi terapisë.
 • medikamente anti-osteoplastic.
 • Rikonstruksione kirurgjikale.
 • Alfa 2-b Interferon.

Pra, këto janë katër trajtimet që ju mund të zgjedhin në mënyrë për të trajtuar tuaj dent në kafkë. rikonstruksione kirurgjikale nuk është se shumë i përshtatshëm si nuk mund të ketë disa kompleksitetet më vonë.

 

Vitamina A Toksiciteti:

Termi zyrtar për Vitamina A toksiciteti është "Hypervitaminosis A". Ajo mund të shkaktojë ënjtje në kockat, çuar dhimbjes. Ajo gjithashtu mund të shkaktojë kockave të kafkës për të zbutur, shquar për një gjurmë. Si emri i saj tregon, vitaminë A toksiciteti transpires kur ju ha shumë vitaminë A. Këtu është tabelë si një referencë për sa vitaminë A Child duhet të bëhet në baza ditore:

 • 0-6 Muaj: 400 mcg
 • 7-12 Muaj: 500 mcg
 • 1-3 vite: 300 mcg
 • 4-8 vite: 400 mcg
 • 9-13 vite: 600 mcg
 • 14+ vite: 700-900 mcg

Nëse fëmija juaj nuk është arritur sasinë e saktë të vitaminës A, atëherë kjo mund të shkaktojë kockat në për t'u bërë zbutur, shquar për një gjurmë. Përveç duke shkaktuar një gjurmë kokë, Ka edhe simptoma të tjera të vitaminës A toksicitetit si:

 • të qenët i përgjumur
 • Dhimbje barku
 • të vjella
 • të përzier
 • Rritja e presionit në tru

dent në kokë

Këshilla për të kurë:

 • Stop duke marrë Vitamina A shtesa.
 • Testi i gjakut për të kontrolluar sasinë e vitaminës A.
 • Diagnostifikimi në klinikën e mjekut.

Vitamina A toksicitetit mund të çojë në një çështje serioze si ajo më së shumti ndikon në mëlçisë ose veshkave. Ashpërsia e dëmit do të shihet për herë të parë para diagnostikimin ose fillimit të trajtimit tuaj.

Gjurmë në majë të kokës:

indentations kokë janë të zakonshme në mesin e njerëzve të shumta. Është gjithashtu një sëmundje e trashëguar për disa njerëz si ata deklarojnë prindërit e tyre kishte shumë. Ajo gjithashtu mund të ndodhë për shkak të tensioneve, veshur syzet, etj. Kjo do të bëjë që ju të ndjeheni si kreu i juaj është duke ardhur jashtë trupit tuaj, por kjo nuk është aq e rrezikshme por ju duhet të marrë këshilla nga mjeku.

Shkaqet e vulë në kokë:

traumë:

A gjurmë në kokën mund të shkaktuar nga trauma. për shembull, nëse ju jeni goditur nga një objekt që mund të shkaktojë eshtrat e kafkës për të goditur, rezulton në një gjurmë aktiv. Në komunale mjekësore, kjo është përmendur si një "depresion Skull Thyerje". njerëzit e madhe do të di nëse ata kanë ndonjë problem në kokë, kështu që nëse ju nuk e keni, Pastaj ju mund të dekret këtë si një mundësi.

meningjit:

Shkaku kryesor është e mundur për Gjurmë në majë të kokës është meningitis. Kjo është kur harar që linjat truri juaj të bëhet i përflakur. Që do të thotë ajo është e lidhur zakonisht me simptoma të tjera si dhimbje, kështu që ju do të më shumë gjasa të di nëse ju e keni këtë në bazë të arsyeve të tjera.

infeksionet:

Në disa rrethana, një infeksion mund të çojë në shkatërrimin e kockave në kafkën. Nëse keni ngjitjen, ju do të duhet për të marrë në antibiotikët për të shmangur rritjen e mëtejshme të simptomave. Vetëm mjeku juaj do të jetë në gjendje të ju tregojnë për sigurt nëse ju keni një infeksion që është duke shkaktuar gjurmë tuaj në Skull cyborg apo për fat të mirë ajo është diçka tjetër.

përfundim:

Disa nga gjërat që mund të shkaktojë një Gjurmë në ballin ose në kafkës përfshijnë vitamine A toksiciteti, Sëmundja Gorham-së, traumë, dhe presioni i zgjatur. Në raste të caktuara, një person mund të ketë këtë tregues për vite para se gjithnjë koprrac atë. Në qoftë se kjo nuk është të shkaktuar ndonjë dhimbje, dhe ju nuk keni asnjë simptomë të tjera, atëherë kjo është ndoshta asgjë serioze. Konsultoni mjekun tuaj nëse ju jeni të shqetësuar.