Të gjithë ju duhet të dini rreth holistik të Kujdesit Shëndetësor – përcaktim, Aspektet dhe Rëndësia

321

përcaktim, Aspekte dhe Rëndësia e holistik Kujdesit Shëndetësor

Holistik kujdesit shëndetësor Definition:

Një sistem i kujdesit pacientit gjithëpërfshirëse apo të gjithë që reflekton fizike, emocional, social, ekonomik, dhe nevojat mistike të personit, dhe efekti i sëmundjes në aftësinë për të përmbushur nevojat e vetë-kujdesit. pleqsh holistik është praktika moderne pleqsh që shpreh këtë filozofi të kujdesit, quajtur edhe si kujdes të plotë.

Holistic Definition Shëndeti:

Holistic health and wellness është në fakt një qasje për jetën. Në vend se duke u fokusuar në sëmundje apo specifike pjesët e trupit, Kjo qasje e lashtë për shëndetin e konsideron të gjithë personin dhe se si ai ose ajo ndërvepron me mjedisin e tij ose të saj. Ajo thekson lidhjen e mendjes, trup, dhe fryma. Objektivi është për të arritur maksimumin e mirëqenies, ku çdo gjë është duke funksionuar shumë më të mirë të jetë e mundur. Me holistik shëndetin e njerëzve pranojnë përgjegjësinë për nivelin e tyre të mirëqenies, dhe zgjedhje të përditshme janë përdorur për të marrë përgjegjësinë e shëndetit të vet dikujt.

Shembujt e shëndetit holistik:

Here are some of the examples of holistic health treatment.

akupunkturë:

Shanset janë që ju keni pasur një bashkë-punëtor apo mik i cili ka vuajtur nga dhimbje koke të tilla të tmerrshme që ata kanë shkuar për të marrë akupunkturë dhe tani betohen nga ai. Procesi i përdorur gjilpërat për të stimuluar fushat kyçe të trupit për lirimin e energjisë është quajtur si akupunkturë. Trajtimi është gjithashtu mendohet më zakonisht për të ndihmuar në rehati vazhdueshme dhimbje, veçanërisht në pacientët e kancerit, kur përdoret në kombinim me trajtime të tjera.

Acupressure:

Në këtë trajtim, një Smears presioni i aftë nga majat e gishtave të tij / saj në pikat e siguroi në trup njësoj me atë në akupunkturë. Përveç nga trajtime të tjera, acupressure është më operative në trajtimin e atyre me dëmtim të butë traumatik i trurit.

Balneotherapy:

Kjo praktikë më pak të njohur përfshin njomje në banjot nxehtë dhe të ftohtë për të shëruar Sëmundjet. Ajo shpesh përfshin ujë të kripur nga vende si Deti i Vdekur ose nga Sulphur Springs. Ideja është se thithjen e ujit ose komponentët e tij, si squfur lufton sëmundje në trup. Shumica e studimeve janë pakënaqshëm si për efikasitetin e saj, Një studim tregon se kjo mund të ndihmojë ata që vuajnë nga ngurtësi.

chiropractic:

Chiropractic is a type of holistic health treatment that focuses on the relationship between the body’s structure, kryesisht shpinë dhe funksionimi i saj. Mjekët mund të përdorin një shumëllojshmëri të trajtimit techniques.They kryesisht të kryer ndryshime në shtyllën kurrizore apo pjesë të tjera të trupit me qëllim të problemeve përafrimin,përmirësimin e funksionit, zbutjen e dhimbjes dhe mbështetjen aftësie natyrore e trupit për të shëruar veten.

Naturopathy:

mjekësi naturopathic është një kombinim i praktikave tradicionale dhe qasjet e kujdesit shëndetësor që “shërohet” me natyrën. Kjo provë duket të jetesës dhe të hahet ndryshimeve, duke përdorur akupunkturë dhe ushtrimi, dhe duke marrë herbs dhe shtojcave ushqimore për të mbajtur trupin tuaj të shëndetshëm. Njerëzit vizitoni ekspertë naturopathic për tenacities shumta shëndetësore të lidhura, duke përfshirë kujdesin parësor, mirëqenien e përgjithshme, dhe trajtimi i crregullimeve.

Reflexology:

Reflexology është quajtur edhe si terapi zonës. Kjo është një mjekësi alternative që lidh kërkesë e presion për këmbët dhe duart me gishtin specifike, gisht i madh, dhe teknika të dorës, pa përdorur vaj ose locion. Ajo është përqëndruar në zonat refleks dhe sistemin pseudo shkencore të zonave që gjoja imitojnë një imazh të trupit në duart dhe këmbët, me premisën se një punë e tillë efekte një ndryshim fizik të trupit. Nuk ka asnjë tregues padyshimtë se reflexology është operative për çdo çrregullim mjekësore.

5 aspects of holistic health:

  1. Ruajtjen e shëndetit të mirë:

Shëndeti holistik shkon larg nga trajtimin e dhimbje fizike dhe e bën atë në lidhje me personin në tërësi. Kur trupi ynë ndihet mirë, mendja jonë shqisat good.When mendja jonë dhe trupi ndihet mirë, shpirti ynë është i lumtur. Shëndeti holistik është e bazuar mbi idenë se të gjithë qenia jonë punon së bashku për të mbështetur shëndetin e përgjithshëm.

  1. Shëndeti holistik përqafon shpirtin mendjen dhe trupin-së:

Një mënyrë holistike e jetës është më shumë se duke marrë vëmendjen e trupit tuaj fizik. Ajo është disbursim kujdeset për mirëqenien e të gjithë veten tuaj. Një individ është një i tërë i përbërë nga pjesë simbioze, të cilat janë mendor, fizik, Pjesa shpirtërore dhe emocionale. Kjo do të thotë se kur një pjesë prej nesh nuk është duke punuar në të mirë të saj, pjesa tjetër prej nesh janë të ndikuar nga ajo.

Kujdesi shëndetësor holistik

  1. Si ne të ndërveprojnë me mjedisin tonë me adresat e shëndetit holistik?

Një besim shenjte është se çdo individ ka kontroll mbi vetë mirëqenien e tyre. Ne të gjithë kemi një në aftësinë e lindur për të shëruar veten. Në një lëvore, kjo është zgjedhja jonë e përditshme që urdhëron nivelin tonë të shëndetit. Për shembull, nëse ju jeni të shqetësuar në lidhje me një intervistë të afërt, kjo mund të patentë në përgjigjet fizike si dhimbje koke apo biliousness. Kur ne të zgjedhin për të ngrënë të saktë dhe të qëndrojnë energjik, këtë rimëkëmbet gjithë shëndetin tonë. Kur ne zgjedhim të bëjmë të kundërtën, durojmë efekte të kundërta.

4.Ai përfshin elementin shpirtërore të një individi:

A big part of holistic health is to understand that all parts of the human body work together to maintain overall wellness. Praktikat e shëndetit holistik kanë dalluar se për disa subjekte, që kanë të bëjnë me dhimbje ose sëmundje mund të lidhen me ankthet mistike që mund të rezultojë në tregues fizike apo emocionale. Si një alternativë për shërimin vetëm sëmundje fizike ne jemi duke përjetuar, holistic health takes it a step supplementary and addresses the expressive side of the equation.

  1. Mjekësi alternative nuk është gjithmonë exclusivelyused:

mjekësisë alternative është çdo lloj i trajtimit që është konsideruar të jetë joortodoks nga profesioni mjekësor. Kjo është një pranim komunale që trajtimet holistik vetëm përqafuar e përdorimit të mjekësisë alternative,por shumë ekspertë holistik shëndetësore sigurisht përdorin ilaçe perëndimore, si dhe. Modifikimi kryesor është se një mjek tërësor do të trajtojnë arsyen e gjendjes, jo vetëm shenjat fizike. Një strategji gjithëpërfshirëse trajtim është përfshirë ndryshimet e jetesës përveç trajtim mjekësor që mund të ndihmojë.

Importance of holistic health:

Procesi holistik i shërimit është më shumë aspekte se industria moderne mjekësore, me një grup të lidhjeve mendje-trup-shpirt, ndikuar aftësi pacientit për të shëruar dëmet dhe sëmundjet. shërimi holistik trajton aspektet shpesh-harruara mendore dhe shpirtërore të kujdesit shëndetësor, duke promovuar Wellness afatgjatë, si dhe lehtësim afatshkurtër. mjekësi holistik është një lloj i shërimit që trajton të gjithë individ, duke përfshirë edhe trupin e tyre fizik, mendje, emocionet, dhe fryma, për të arritur Wellness optimale dhe shëndetin. Sipas filozofitë e mjekësisë holistike, dikush mund të arrijë shëndetin optimal duke arritur ekuilibrin e duhur në jetën e tyre, which is the main goal of all holistic health treatments.